3xAPHA Show i Höckel, Tyskland

14-15 juli 2007 

 

Boonies och min första Tysklands Show för året och Kajsas och hennes paintsto Scarletts (Westfarm Miss Scarlett) första show utomlands någonsin. Förväntningarna var höga för oss alla och resan påbörjades tidigt på fredagen.

 

Vi var framme vid den trevliga och gemytliga tävlingsplatsen på eftermiddagen och hästarna fick en behövlig vila innan vi red och tvättade dem. Boonie (Whata Freck Boon Us) och Scarlett som blivit oskiljaktiga under resans gång brydde sig bara om varandra, Scarlet fick således ställa upp som sällskapsdam på framridningsbanan under vissa klasser dessa dagar.


Haltern på lördagsmorgon gick bra för oss båda, Boonie fick en Grand och en Reserv Champion titel och Scarlet stod 2:a, 2:a, 1:a i Youth Halter och trea för alla domare i Open Aged Mares.
Efter Haltern var det dags för Open Pleasure och Boonie gick riktigt bra, hon var lyhörd och kändes stark rakt igenom klassen och detta trots att vi vid ett tillfälle blev påridna, 2:a, 2:a och 3:a blev resultatet.

Söndagen började med Hunter klasser och Kajsa var först ut i Youth Hunter Under Saddle, det blev en del missar vilka Kajsa tog på sig själv. Så i klassen efter, Open Hunter Under Saddle gick det dessto bättre och Kajsa var oerhört nöjd.

Boonie gick super och Am. Huntern vann vi förr alla domarna och i Open Huntern blev resultatet 1:a,1:a, 2:a.

Med tanke på värmen valde jag att stryka Boonie i klasserna på eftermiddagen och istället fick damerna vila några timmar innan vi påbörjade hemfärden.

I stort sett gav helgen bra utdelning för alla de Svenska ekipage (6 st) som var på plats och det är alltid glädjande att Sverige med de förhållandevis låga antalet Painthästar står sig på tävlingsbanorna internationellt.


Kajsa och Scarlett som går från klarhet till klarhet fick "blodad tand" och närmast kommer vi båda tävla i Staffanstorp följt av Vejle i Danmark.

 

 

 

Whata Freck Boon Us och Annika i Höckel, Tyskland.