2007-06-19

 

Tävlingssäsongen har nu dragit igång på allvar.

 

Annika och Boonie har varit på två APHA-Shower hittills i år. Första tävlingen var i Danska Vejle.

 

Första APHA-tävlingen för Annika och Boonie gick av stapeln i Vejle, Danmark "Pinse Show 2007" i slutet av Maj. Som vanligt var det en gemytlig och typisk Dansk stämming över hela tävlingen. Dansk öl, glada människor och trevligt bemötande vilket gör att det årligen är en välbesökt tävling både av ryttare och publik.

 

 

(huvudbild på Boonie kommer) 

 

Resultatmässigt gick det verkligen bra för oss, lite nervöst var det eftersom det är första tävlingen på en hand (Boonie är nu 6 år och räknas som seniorhäst) men Boonie var positiv, lugn och lyhörd tävlingen igenom.

 

Jag gladde mig extra mycket åt Trailen som var väldigt trångt byggd och med korta avstånd mellan hinderna.

 

(bild kommer från Trailen)

 

På något sätt lyckades Boonie med sina aktningsvärda 164 cm i mankhöjd "tråckla" sig igenom banan med en del småfel förståss, men i stortsett över förväntan. (klicka för resultat)

Med oss i Danmark var Lotta Bäcklund med pappa Tommys tävlingshäst "Radikal Redskin" som nu Lotta ska börja tävla. "Cloudy", som han kallas och Lotta har inte riktigt hunnit rida ihop sig ännu och deras paradgren Western Riding var det tyvärr inga andra anmälningar till. Men trots detta var det ett bra jättebra träningstillfälle menade Lotta, som nu tar över Tommy Bäcklunds träningsverksamhet hemma i Hällekis.